groepsarrangementen.nl > Zuid-Holland > Workshops > Workshop Jenever maken

Distilleerderij Rutte & ZN

Adres  Vriesestraat 130
Postcode  3311 NS
Woonplaats  Dordrecht
Telefoon  078-6134467
E-mail  Klik hier om ons een e-mail te sturen
Website  Klik hier om onze website te bezoeken
Aan de Vriesestraat in Dordrecht wordt al sinds 1872 gedistilleerd door de familie Rutte. Simon Rutte vestigde zich hier en startte zijn distilleerderij; zijn vrouw verkocht de producten voor in de winkel. Vandaag de dag, produceert Rutte nog steeds op dezelfde ambachtelijke manier. Ook de winkel van toen is nog intact; het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan.

Voor Rutte is distilleren nog echt vakmanschap ; veel handwerk en alleen de beste grondstoffen worden geselecteerd. Oude principes worden in ere gehouden; zo worden bijvoorbeeld geen kleur- en smaakstoffen gebruikt ; alle smaak en kleur is afkomstig van kruiden en vers fruit.

Er worden bij Rutte zo'n 55 verschillende distillaten vervaardigd: jenevers, likeuren en eaux-de-vie. De bekendste daarvan zijn bij steeds meer slijters in heel Nederland verkrijgbaar.

Naast het vaste basisassortiment produceert Rutte ook speciale seizoensproducten. Deze distillaten worden vervaardigd met vruchten en bloesems die speciaal worden geoogst op het Eiland van Dordrecht en in de nabij gelegen Biesbosch. Vanwege de veelal kleine opbrengst van de oogsten zijn deze distillaten slechts een beperkte tijd van het jaar verkrijgbaar.


Workshop Jenever maken

Vervolgens wordt u stap-voor-stap begeleid in de bereiding van uw drank. U kiest zelf het alcoholgehalte, bepaalt of de smaak meer als Oude of als Jonge Jenever wordt en of u er wat suiker in wilt. Met de rijke variëteit aan distillaten en tincturen die Rutte maakt uit kruiden en fruit geeft u een unieke smaak aan uw jenever; heel kruidig met veel jeneverbes en kummel of wat frisser met een vleugje citroen of sinaasappel, of juist een mengsel van dit alles. De eigen creatie gaat mee naar huis in een jeneverfles van 200 ml met eigen etiket. Natuurlijk krijgt u gedurende de workshop uitgebreid uitleg over geur en smaak en over het belang van de juiste balans tussen de verschillende ingrediënten.

 

De cursus vindt plaats op historische grond; in wat ooit de woonkamer van Simon Rutte was. Zowel de winkel als de stokerij verkeren nog in originele staat. De vroegere woonkamer is nu een sfeervolle proefkamer geworden, waar aan lange tafels de gasten verwelkomd worden.

 

De workshop jenever maken is geschikt voor groepen van 8 tot 28 personen (op zaterdag vanaf minimaal 12 personen). Een paar keer per jaar kunt u ook op individuele basis inschrijven; zie voor data onze website. De cursus duurt 3 uur en kost € 34,- per persoon. U krijgt uw eigen jeneverflesje mee naar huis én een Rutte-glas cadeau.

Voor verdere informatie en/ of reserveringen kunt u contact opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Prijs € 34,- p.p.
Prijs toelichting vanaf 8 personen
Periode Gehele jaar op aanvraag
Duur 3 uur

Andere Arrangementen van: Distilleerderij Rutte & ZN