Museumstoomtram

Adres  Van Dedemstraat 8
Postcode  1624 NN
Woonplaats  Hoorn
Telefoon  0229-214862
Fax  0229-216653
E-mail  Klik hier om ons een e-mail te sturen
Website  Klik hier om onze website te bezoeken
De locomotief fluit en de stoker gooit kolen op het vuur! Wielen zingen en stoom sist. Vanaf de houten banken of het zachte pluche in de tram hoort en ziet u een verhaal uit een andere tijd. Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik rijden de stoomtrams over het Westfriese platteland en tussen Enkhuizen en Medemblik vaart u met het grote museumschip over het IJsselmeer.

Bezoek de Museumstoomtram en stap in voor de spannendste reis door de tijd. De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is het geregistreerde museum over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland.

Het hele jaar door organiseert de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik speciale ritten en evenementen, waarbij wij met onze historische collectie Nederlandse stoomlocomotieven, rijtuigen en goederenwagens de historie van de stoomtram in ons land nader belichten.

Dagje uit

De Historische Driehoek is de naam van onze bekende dagtocht. Hierin worden de drie historische Westfriese steden Hoorn, Medemblik en Enkhuizen per stoomtram, boot en aansluitend per NS-trein met elkaar verbonden.

Stoomtram 1926 is een korte stoomtramrit waarin u terug reist naar de wereld van de stoomtram anno 1926. Het programma begint met een ontdekkingstocht langs locomotieven en rijtuigen te Hoorn en aansluitend een korte stoomtramrit Hoorn-Wognum v.v. met klassieke houten rijtuigen en goederenwagens. Op station Wognum-Nibbixwoud ziet u de stationschef en goederenarbeider aan het werk. Hulp is welkom!

Reis ook eens in najaar per tram en boot. Bezoek Sinterklaas op zijn Pakjesboot of maak een sfeervolle rit met onze Kersttram. Ook in de laatste maanden van het jaar bieden wij uitgebreide, gevarieerde en bovenal onvergetelijke mogelijkheden om door de tijd te reizen. U reist terwijl uw rijtuig verwarmd wordt met stoom uit de locomotief en ervaart de bijzondere sfeer die het reizen per stoomtram in de winter heeft.

Neem voor of na aankomst van tram of boot even tijd voor de Stoomsafari en ontdek onze collectie. De Stoomsafari is een ontdekkingstocht aan de hand van een boekje naar alles wat met stoomtrams te maken heeft en bestaat uit een puzzel: de Spoortocht naar de collectie van het museum en uit een programma waarbij je actief mee moet doen met het vervoer per stoomtram: Wannabe. Het Stoomsafariboekje krijg je gratis bij het loket of bij de medewerkers die de Wannabe uitvoeren.

Voor verdere informatie en/ of reserveringen kunt u contact opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Prijs v.a. € 11,00
Prijs toelichting zie de website voor alle tarieven
Periode Het gehele jaar mogelijk
Duur v.a. half uur tot een hele dag

Andere Arrangementen van: Museumstoomtram

Op de website www.dagjeweginregio.nl biedt Museumstoomtram U het volgende arrangement aan: Spannendste Groepsreis.
Lees verder >

Op de website www.dagjeweginregio.nl biedt Museumstoomtram U het volgende arrangement aan: Een Heerlijke Reis door de Tijd.
Lees verder >