groepsarrangementen.nl > Noord-Holland > > Relaxed de historie uitpluizen

Enkhuizen Events

Adres  Postbus 2350
Postcode  1620 EJ Hoorn
Woonplaats  Hoorn
Telefoon  0229 216527
Fax  0229-249442
E-mail  Klik hier om ons een e-mail te sturen
Website  Klik hier om onze website te bezoeken
Evenementenbureau Enkhuizen Events is een energiek, verfrissend en dynamisch evenementenbureau in Enkhuizen dat puur gespecialiseerd is op stad en bestemming voor leuke uitjes in Enkhuizen en omstreken. Een leuke locatie voor al u groepsarrangementen en dagarrangementen!

Enkhuizen heeft als stad, voor een leuk dagje uit, al veel te bieden met haar rijke geschiedenis, knusse centrum en musea. Ook de mooie havens van Enkhuizen zijn te danken aan de geschiedenis. Enkhuizen wordt ook wel de haringstad genoemd. Zij dankt de bijnaam aan de enorme vlucht van de haringvisserij in de 15e en 16e eeuw. Het stadswapen bevat dan ook drie haringen. Uiteraard leefde de stad niet alleen van de haringvangst. Ook de scheepvaart leverde grote welvaart op voor de stad, ook vanuit Enkhuizen voeren VOC schepen naar Indië. De geschiedenis van Enkhuizen is nogsteeds te ervaren in het mooie Westfriese stadje met haar vele havens. Een andere bezienswaardigheid in Enkhuizen die u zeker een keer gezien moet hebben is de Drommedaris. De Drommedaris diende vroeger als stadspoort.

Tevens was het een verdedigingstoren die waakte over de havens van de stad en uitzicht had op de toenmalige Zuiderzee. Het schijnt zelfs dat de Drommedaris is vernoemd naar een VOC-schip met de gelijke naam. Enkhuizen Events doet er nog een schepje bovenop door u diverse arrangementen aan te bieden in en rondom Enkhuizen.

Relaxed de historie uitpluizen

11:00 uur Rondleiding Enkhuizen
Onder leiding van een kundige en gezellige gids bezoekt uw gezelschap de verschillende havens die Enkhuizen rijk is. Enkhuizen kent daarnaast ook diverse monumentale gebouwen, waarvan wij maar enkele zullen bezichtigen. Wanneer gewenst kunt u uw voorkeur voor bepaalde monumentale gebouwen aangeven.

 

12:30 uur Lunch Enkhuizen

Uw gezelschap nuttigt een heerlijke lunch in een sfeervol restaurant in het centrum van Enkhuizen. De lunch bestaat uit diverse broodsoorten, vleeswaren, kaas, zoetwaren, stukjes fruit en onbeperkt koffie/thee/melk.

 

14:00 uur Rondvaart Enkhuizen en IJsselmeer

De begeleider van Enkhuizen Events neemt uw gezelschap mee naar de rondvaart, waar u per luxe motor kajuitjacht de omliggende wateren van Enkhuizen zult ontdekken. U wordt meegenomen over een stukje IJsselmeer en een klein stukje Markermeer. Aan boord kunt u genieten van de prachtige skyline van Enkhuizen en vertelt de schipper u graag meer over alles wat u te zien krijgt. Tijdens deze rondvaart Enkhuizen zijn de drankjes en hapjes aan boord inclusief.

 

16:00 uur Bezoek aan Flessenscheepjesmuseum
De enthousiaste begeleider van Enkhuizen Events neemt u mee naar het meest unieke museum van West-Friesland: het Flessenscheepjesmuseum. Het museum bevindt zich in een fraai 17e eeuws Spuihuisje vlakbij de Drommedaris in Enkhuizen. Het museum staat bekend om 's werelds grootste collectie flessenscheepjes in alle soorten en maten uit alle delen van de wereld. Hiermee ondervindt u de magie van het scheepje in de fles en ervaart u hoe het door de flessenhals naar zijn thuishaven wordt geloodst. In het museum is een permanente videopresentatie aanwezig en er is regelmatig een flessenscheepjesbouwer aan het werk.

 

16:45 uur Einde programma

Voor verdere informatie en/ of reserveringen kunt u contact opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Prijs €57,50 p.p.
Prijs toelichting Exclusief BTW
Periode Het gehele jaar mogelijk
Duur 6 uur

Andere Arrangementen van: Enkhuizen Events

Op de website www.groepsarrangementen.nl biedt Enkhuizen Events U het volgende arrangement aan: Citywalk Enkhuizen.
Lees verder >

Op de website www.groepsarrangementen.nl biedt Enkhuizen Events U het volgende arrangement aan: Culinaire rondleiding Enkhuizen.
Lees verder >