groepsarrangementen.nl > Limburg > > De driehoek van de Passie

Passiespelen Tegelen

Adres  Postbus 3027
Postcode  5930 AA
Woonplaats  Tegelen
Telefoon  077-3263102
E-mail  Klik hier om ons een e-mail te sturen
Website  Klik hier om onze website te bezoeken
Sinds 1931 worden de Passiespelen gehouden in De Doolhof. Dit vijfjaarlijkse culturele evenement is inmiddels uitgegroeid tot een theatergebeurtenis van internationale allure en duurt van 16 mei tot en met 12 september. In totaal worden er 23 uitvoeringen gegeven waarvan 18 op de zondagmiddag, 1 op maandagmiddag (Pinksteren) en 4 op de zaterdagavond. Regie is in handen van Cees Rullens, tekst van Wiel Kusters, muziek van Nard Reijnders, decor van Cor van Leipsig en kostuums van Brigitte Altena.

In het Passiespel volgen wij de emotionele en ingrijpende gebeurtenissen van de laatste dagen uit het leven van Jezus. Emotie, passie en verraad in het drama, dat de wereld voorgoed veranderde. Het lijdensverhaal, de passie van Jezus, krijgt een nieuwe dimensie, een diepe en menselijke tragedie, die de toeschouwer door merg en been gaat, vermengd met een Goddelijke triomf. Een gedramatiseerde weergave van de laatste dagen uit het leven van Jezus.

Locatie
Openluchttheater De Doolhof heeft 3400 overdekte zitplaatsen en ligt in een voormalige kloostertuin, nabij het centrum en tegenover het station van Tegelen. Dit sfeervolle openluchttheater is al vanaf het begin het decor van de Passiespelen.

De driehoek van de Passie

Zijn Passiespelen zijn geen theatervoorstelling. Ze zijn een gebeurtenis. Een verhaal, dat spelers en toeschouwers moeten ondergaan. Opnieuw beleven, kippenvel krijgen.

 

Ter gelegenheid van de Passiespelen organiseert Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen een bijzondere expositie geïnspireerd op het passieverhaal, gemaakt door kunstenaar Sjer Jacobs. Met in Keramiekcentrum Tiendschuur een levensgrote keramische beeldengroep, in Botanische tuin Jochumhof metalen sculpturen/reliëfs en in De Doolhof schilderijen op doek en een kruisbeeld.

 

Speciaal voor de Passiespelen heeft de Tiendschuur het volgende arrangement samengesteld:

 

- entree expositie Passie in Klei in Tiendschuur en Jochemhof (incl. lunch)

- entree Missiemuseum

- bezoek aan Passiespelen Tegelen

Voor verdere informatie en/ of reserveringen kunt u contact opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Prijs € 15,- excl. voorstelling
Prijs toelichting Vanaf € 35,- incl. voorstelling
Periode van 16-05 t/m 12-09
Duur dag

Andere Arrangementen van: Passiespelen Tegelen