groepsarrangementen.nl > Limburg > > Ontdekkingstocht

Kasteel Hoensbroek

Adres  Klinkertstraat 118
Postcode  6430 AA
Woonplaats  Hoensbroek
Telefoon  (0)45-522 72 72
E-mail  Klik hier om ons een e-mail te sturen
Website  Klik hier om onze website te bezoeken
Welkom.

Met zijn voorgebouwen en drie binnenpleinen is kasteel Hoensbroek op zijn minst gezegd indrukwekkend.

Sinds de 13de eeuw behoorde "Gebrook" (hetgeen moerassig landschap betekent) toe aan één familie: de familie Hoen. De naam Hoen werd toevoegd aan die van het dorp en de familie gebruikte vervolgens die combinatie als haar eigen naam.

Het huidige aanzicht van kasteel Hoensbroek dateert hoofdzakelijk uit de jaren na 1640 en is zeer verwant met de Maaslandse Renaissance stijl. De ronde toren met zijn drie meter dikke muur is in de 14de eeuw gebouwd. In de 17de eeuw werd het kasteel fors uitgebreid en in de 18de eeuw werd een luxueus woongedeelte toegevoegd. Deze drie bouwfasen kunt u nu nog bekijken.

De inrichting getuigt van een grote verfijning en van de Franse invloed in het Maasgebied. De slaapkamer, werkkamer, torenkamers, keuken en kelders zijn maar een paar van de vele verschillende ruimten die u in kasteel Hoensbroek kunt bezichtigen. De wenteltrappen van de Middeleeuwse toren leiden u naar de gevangenis of naar een schitterend uitzicht over de omgeving.

Ontdekkingstocht

Immers, er is niets leuker of spannender dan al dwalend door de gangen van een kasteel zich in het verleden te wanen. De wenteltrappen te beklimmen, zich in kelders of in een donkere gevangenis te begeven, de geheime kamer te zoeken, een slaapkamer of een jachtkamer te bekijken. Zo rondlopend lijkt het wel alsof de slotheer en het personeel net nog aanwezig waren. De tafel is gedekt en u ziet duidelijk aan de keuken dat de kok en de dienstmaagd er gewerkt hebben. Daarom .. saai is een bezoek aan kasteel Hoensbroek nooit.

 

Kasteel Hoensbroek is een kasteel dat zes eeuwen lang in het bezit is geweest van één en dezelfde familie. Gedurende deze eeuwen is het kasteel steeds uitgebreid en aangepast aan de mode van die tijd. De verschillende bouwstijlen en de inrichtingen uit de diverse eeuwen zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden.

 

U kunt het verleden in kasteel Hoensbroek zelf ontdekken met behulp van een rondleidingsboekje of met een speurtocht voor volwassenen en kinderen. Bij een kinderfeestje kunnen kinderen na reservering zich verkleden als ridder of gravin.

Voor verdere informatie en/ of reserveringen kunt u contact opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Prijs € 4,50
Periode Het gehele jaar mogelijk.
Duur Dag/deel