groepsarrangementen.nl > Limburg > > De Miljoenenlijn naar de Steenkolenmijn

Steenkolenmijn Valkenburg.

Adres  Daalhemerweg 31
Postcode  6300 AA
Woonplaats  Valkenburg aan de Geul (L)
Telefoon  043 - 601 24 91
E-mail  Klik hier om ons een e-mail te sturen
Website  Klik hier om onze website te bezoeken
Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. U begint de kennismaking met de wereld van de mijnwerkers in onze sfeervolle filmzaal onder de grond. Daar ziet u een unieke promotie-film van de Staatsmijnen (DSM) uit het midden van de jaren zestig. Deze film geeft u een goed beeld van alle facetten van de mijnbouw.

Fascinerend
Na de film neemt een ex-mijnwerker u mee in de wereld van de steenkoolwinning. Beleef die harde, maar indrukwekkende wereld van de mijnwerkers. U maakt een reis door het verleden langs de machines, die gebruikt werden om kolen te winnen.

Bij de steenkolenmijn werken 14 ex-mijnwerkers met een zeer ruime ondergrondse ervaring. Elke gids vertelt zijn eigen verhaal, met de nodige humor, waardoor de sfeer van toen herleeft. Dit wordt extra versterkt door de demonstraties van mijnbouw-machines. Ze werken op een speciaal hiervoor aangelegde perslucht-installatie, zoals vroeger ook in de mijnen werd gebruikt. Door de opstelling hoeft u geen speciale kleding te dragen voor dit ondergrondse avontuur voor jong en oud.

Minder valide
De Steenkolenmijn en de Jan Kruysen Galerij zijn goed toegankelijk voor minder valide en rolstoelgebruikers.

De Miljoenenlijn naar de Steenkolenmijn

Met de Miljoenenlijn naar de Steenkolenmijn. Wat spreekt beter tot de verbeelding dan met een op steenkolen gestookte stoomtrein een rit te maken door het Zuid-Limburgse heuvelland om daarna een bezoek te brengen aan de laatste steenkolenmijn in Nederland, gelegen in Valkenburg aan de Geul.

 

Dit arrangement combineert een stoomtreinrit vanaf station Simpelveld naar het historische station van Valkenburg aan de Geul – 1853 -. Van daaruit maakt u een wandeling van ca. 20 minuten door het centrum van Valkenburg om bij de ingang van de Steenkolenmijn te komen.

 

OP ZOEK NAAR HET ZWARTE GOUD! In Europa's oudste "Steenkolenmijn" ontdekt u de ondergrondse wereld van de mijnbouw. In ca. 75 minuten krijgt u op levendige wijze een overzicht van de boeiende geschiedenis en de ontwikkelingen van de mijnbouw. U ziet onder andere locomotieven met complete treinen!

 

Wandelondersteuning en schaafinstallaties voor mechanische winning van steenkool. Vele voorwerpen die werden gebruikt bij de winning van steenkool en diverse transportmiddelen voor mensen, kolen en materiaal. Allerlei machines worden op vakkundige wijze gedemonstreerd door ex-mijnwerkers. Bij de Steenkolenmijn werken 14 ex-mijnwerkers die alle zeer ruime ondergrondse ervaring hebben. Elke gids verteld u tijdens de rondleiding zijn eigen verhaal met de nodige humor waardoor de sfeer van toen herleeft.

 

Dit arrangement is mogelijk op: Gehele jaar: alle reguliere ZLSM-rijdagen van april t/m oktober m.u.v. evenementdagen.

 

Reserveren:

Deelname is alleen mogelijk na telefonische reservering bij Miljoenenlijn (045-544 00 18)

 

Aanvang van het arrangement:

Het arrangement start te station Simpelveld om 11.45 uur (vertrektijd trein 12.05 uur) en eindigt te station Simpelveld om 18.10 uur.

 

Tarief inclusief treinritten, entree steenkolenmijn en rondleiding met een gids:

 

vanaf 12 jaar: € 15,00 p.p.

4 t/m 11 jaar: € 8,50 p.p.

t/m 3 jaar: gratis

 

In uw programma is qua tijd rekening gehouden met een lunchpauze in Valkenburg van ± 1,5 uur. Dit dient u op eigen gelegenheid in te vullen.

 

23 en 24 maart

Opening Stoomseizoen 2008

12 en 13 juli

Stoomtreindagen

17 augustus

Stoom- en Techniekdag

21 september

Dieseldag

25 en 26 oktober

Een dagje uit met Thomas

23 en 30 november

Sinterklaasritten

December

Een wintersprookje op de Miljoenenlijn.

Voor verdere informatie en/ of reserveringen kunt u contact opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Prijs € 15,00 p.p.
Prijs toelichting vanaf 12 jaar, 4 t/m 11 jaar € 8,50
Periode gehele jaar
Duur variabel