groepsarrangementen.nl > Gelderland > > Weerpresentaties

Meteo Consult

Adres  Postbus 617
Postcode  6700 AP
Woonplaats  Wageningen
Telefoon  0317- 399 800
Fax  0317- 423 164
E-mail  Klik hier om ons een e-mail te sturen
Website  Klik hier om onze website te bezoeken
Meteo Consult is het grootste weerbedrijf van Europa met vestigingen in zes landen waar in totaal ongeveer 150 personen werken. Meteo Consult werd in 1986 in Nederland opgericht en heeft het hoofdkantoor in Wageningen. Daar werken ruim 60 personen.

Meteo Consult is actief op alle markten waar meteorologie een rol speelt. Velen kennen ons uit de media, bijvoorbeeld via het weerbericht op televisie, radio of krant.

Meteo Consult levert echter ook weerinformatie op maat ten behoeve van weer en verkeer, bouw- en wegenbouw, scheepvaart en offshore, waterbeheer, energiesector en land- en tuinbouw.

Daarnaast is Meteo Consult marktleider binnen de SMS en internetdiensten en bieden we cursussen weerkunde en weerpresentaties op maat aan particulieren en bedrijven.

Groepen bieden we de mogelijkheid kennis te maken met ons bedrijf en de meteorologie. In overleg met de klant organiseren we een op maat gemaakt arrangement, workshop of weerpresentatie waarbij tevens een bezoek aan onze 24-uur operationele weerkamer wordt gebracht.

Omdat het altijd maatwerk is kunnen de arrangementen zowel bij Meteo Consult als bij u op locatie worden verzorgd.

Wij maken graag een afspraak met u om uw wensen met ons te bespreken.

U kunt daarvoor telefonisch contact opnemen met Annelies Mosch via 0317- 399 800 of via e-mail: annelies@weer.nl

Kijk voor meer informatie over Meteo Consult en onze diensten op www.weer.nl.

Weerpresentaties

Een weerpresentatie is bijna altijd een op maat gemaakte presentatie geheel afgestemd op uw wensen. In gezamelijk overleg wordt het onderwerp en de tijdsduur bepaald. Zo kunnen Reinier of Margot een presentatie verzorgen van 10 minuten, een uur, een dagdeel of zelfs een dagvoorzitterschap.

 

Naast het maatwerk zijn er nog tal van andere mogelijke onderwerpen:

 

* Op jacht naar tornado's met Reinier van den Berg.

* Palmbomen of pinguins met Reinier van den Berg.

* De invloed van het weer op de psyche van de mens met Margot Ribberink. * De invloed van het weer op de gezondheid van de mens met Margot Ribberink.

* Dieren en het weer.

* Hoe worden weersverwachtingen gemaakt?

* De invloed van het weer op verkeer.

* Gevaren van storm, hagel, onweer.

* Zweefvliegen en thermiek.

* Alles over het weer voor de watersporter.

 

Reinier van den Berg. Meteoroloog, marketeer, presentator, auteur.

 

Reinier van den Berg maakte van zijn hobby zijn werk en is sinds 1986 werkzaam in de professionele meteorologie na zijn studie milieukunde aan de landbouwuniversiteit in Wageningen. Als weerpresentator verwierf hij landelijke bekendheid sinds hij met televisie begon in 1989.

 

Op weergebied zijn onweer en tornado’s zijn specialiteit. Reeds vier keer heeft hij met enkele collega’s een tornadojacht in Amerika georganiseerd. In Nederland komen windhozen jaarlijks al gauw 10 tot 20 keer voor, maar zware tornado’s van Amerikaans kaliber zijn een zeldzaamheid. In 1925 werd Borculo voor een deel met de grond gelijk gemaakt door een zware tornado. In het jaar 1967 gebeurde dat met de plaatsjes Chaam en Tricht. In Amerika komen verwoestende tornado’s jaarlijks honderden keren voor. Dat is dus "the place to be" voor het zien van het krachtigste weerverschijnsel op aarde. Reinier is er in geslaagd om gevaarlijk dichtbij enorme tornado’s te komen en heeft ondermeer adembenemende video-opnamen gemaakt van dit weerverschijnsel en zijn kennis hiermee vergroot.

 

Een actueel onderwerp van zijn spreekbeurten is de dreiging van de klimaatverandering. Wordt de soep echt zo heet geheten, als ze door de klimatologen wordt opgediend of valt het allemaal wel mee? Groeien er misschien palmbomen bij Zandvoort aan Zee in 2050? Veroorzaakt de opwarming misschien juist een enorme afkoeling in Noordwest-Europa. Stevenen we af op een ijstijd? Prangende vragen met soms verrassende antwoorden.

 

Margot Ribberink. Meteorologe, presentatrice.

 

Margot Ribberink werkt sinds 1990 als meteorologe bij Meteo Consult in Wageningen. Regelmatig presenteert zij het weer bij RTL 4. Daarnaast is zij vrijwel dagelijks te horen op de radio waar zij o.a. het weerbericht verzorgt bij ’s land best beluisterde radiozender Sky radio, RTL FM, Veronica, BNR Nieuws Radio en radio 538. Sinds 2003 presenteert zij regelmatig het weer bij Omroep Gelderland. Als mediameteorologe houdt zij zich naast het presenteren op radio en tv ook bezig met het schrijven van persberichten, het inspreken van weerlijnen, het verzorgen van teletekstberichten en de redactie van achtergrondverhalen.

 

Door haar kennis over de natuur te combineren met het weer belicht zij graag de andere, minder bekende kant van de meteorologie. Zo kan zij boeiend vertellen over de reactie van de planten- en dierenwereld op het weer en vraagt ze zich af of planten en dieren zich aanpassen aan klimaatsveranderingen. In het bijzonder is zij geïnteresseerd in de invloed van het weer en het klimaat op de mens. Het is al lang bekend dat het weer invloed heeft op onze gezondheid en in het bijzonder op onze psyche. Uit de psychologie komen steeds meer aanwijzingen dat het weer en het klimaat invloed hebben op ons welzijn.

 

Beleef een boeiende presentatie van Reinier of Margot bij Meteo Consult of bij u op locatie en neem contact met ons op voor meer informatie.

Voor verdere informatie en/ of reserveringen kunt u contact opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Prijs Variabel
Prijs toelichting en afhankelijk van uw wensen
Periode Het gehele jaar mogelijk
Duur Dag/dagdeel

Andere Arrangementen van: Meteo Consult

Op de website www.dagjeuitinregio.nl biedt Meteo Consult U het volgende arrangement aan: Workshop wolken herkennen..
Lees verder >