groepsarrangementen.nl > Zuid-Holland > Partyschip > Bootexcursie Rotterdam - Kinderdijk 2014

Rebus Varende Evenementen

Adres  Kantooradres: Bermweg 400
Postcode  2907 LC Capelle a/d IJssel
Woonplaats  Rotterdam
Telefoon  06 - 55826463
Fax  n.v.t.
E-mail  Klik hier om ons een e-mail te sturen
Website  Klik hier om onze website te bezoeken
Bootexcursie Rotterdam - Kinderdijk 2014

"Nehalennia" is de bekendste inheemse godin ten tijde van de Romeinen en Germanen in Nederland. Zij werd gezien als de beschermvrouwe van de zeelieden. In de Romeinse tijd beloofden handelaren om na een behouden tocht over de wereldzeeën bij terugkomst te offeren aan de aan Nehalennia gewijde altaren.

De Rotterdamse haven is zins jaar en dag De poort van Europa. Ook hier kwamen zeelieden onder bescherming van "Nehalennia" hun handel bedrijven. Nu vaart passagiersschip "Nehalennia" als beschermster in de haven van Rotterdam om ook hier de zeelieden te behoeden van alle gevaren. De Romeinse en Germaanse achtergrond van de naam "Nehalennia" hebben wij doorgevoerd in onze uitstraling en in onze arrangementen vindt u de Romeinse en Germaanse benamingen ook terug.

Het schip "Nehalennia".
Op het hoofddek bevindt zich in het voorschip de "Drusus" - salon gescheiden door de dubbele "Walhalla" bar van de grote "Julius Civilus" - salon compleet met dansvloer, uitlopend tot het achterdek.

Het bovendek wordt beheerst door de panoramische "Caesar" - loge met een aangrenzend ruim zonnedek. Ruime dubbellopenslaande deuren geven (ook voor rolstoelen) geen belemmering tot toegang naar de dekken. Toiletgroepen in het benedenschip completeren de passagiers - accommodatie. Een krachtige dieselmotor geeft het schip een kruissnelheid van ongeveer 9 knopen terwijl een moderne "jetstream" boegschroef het manoeuvreren tot in de kleinste havens mogelijk maakt. Met een lengte van 40 meter en een breedte van 7 meter heeft het m.p.s. "Nehalennia" een maximale capaciteit van 200 gasten.

Het partyschip Nehalennia is herbouwd en vaart onder goedkeuring van de Nederlandse Scheepvaartinspectie.

Bootexcursie Rotterdam - Kinderdijk 2014

Vanaf de "Boompjeskade" te Rotterdam 

Varende over de "Nieuwe Maas" en de "Lek" wordt u onder meertalige begeleiding op de hoogte gehouden van alle bezienswaardigheden. Na ongeveer 1 1/4 uur varen wordt er afgemeerd bij "Kinderdijk", bekend om zijn 19 molens welke door de UNESCO zijn uitgeroepen tot Wereld Cultuurmonument. Hier is ongeveer 1 1/2 - 2 uur de tijd om de molens, op eigen gelegenheid, te bezoeken en te genieten van de schitterende natuur. Op de terugvaart krijgt uw Rotterdam gevoel een geheel nieuwe impuls door het zien van de adembenemende skyline van Rotterdam. Let op, maandag gesloten (m.u.v. de feestdagen)

 

Reserveren verplicht: T: 06-55826463 of via: www.rebus-info.nl

 

Voor verdere informatie en/ of reserveringen kunt u contact opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Prijs Volwassenen €. 15,00 p.p.
Prijs toelichting Kinderen € 12,00 p.p. (4 t/m 11 j)
Periode 5 April tot 12 Oktober 2014
Duur 4 uur (incl.1 1/2 op Kinderdijk)

Andere Arrangementen van: Rebus Varende Evenementen