groepsarrangementen.nl > Zuid-Holland > > Verborgen Schatten

Stichting Promotie Schiedam

Adres  Buitenhavenweg 9
Postcode  3113 BC
Woonplaats  Schiedam
Telefoon  010-4262654
Fax  010-4736695
E-mail  Klik hier om ons een e-mail te sturen
Website  Klik hier om onze website te bezoeken
Schiedam is een Oudhollandse stad met de grootste molens ter wereld, met grachten, ophaalbruggen en vele monumenten. Brandersstad bij uitstek. Nog steeds kunt u zien en ruiken hoe op ambachtelijke wijze jenever wordt gestookt in het Jenevermuseum. En natuurlijk kunt u ook proeven.

Verborgen Schatten

10.00 uur Onder het genot van een lekker kopje koffie/ thee met cake verwelkomen wij u op deze veelbelovende dag in de Grote of St. Janskerk. De bouw van deze kerk begon in 1335. Eén medewerker van het gidsenteam van de VVV Schiedam leidt u door de kerk. Heel bijzonder is de consistoriekamer met (waarschijnlijk) het mooist bewaard gebleven goudleerbehang van Nederland.

 

10.45 uur Na de ontvangst brengt de gids u naar museummolen ‘De Nieuwe Palmboom'. Het is één van de vijf grootste molens ter wereld, die allemaal midden in het centrum van Schiedam staan. U krijgt een rondleiding door de molen, ziet de molenaar aan het werk en heeft bij helder weer een prachtig uitzicht vanaf de balie.

 

12.00 uur Na uw bezoek aan de molen wandelt de gids met u door vooral het historisch gedeelte van Schiedam naar uw lunchadres. Onderweg vertelt hij uiteraard over de bezienswaardigheden en monumenten die u passeert.

 

15.00 uur Na de lunch en het tweede deel van de wandeling brengt de gids u naar het Jenevermuseum Het museum beschikt over een authentieke branderij anno 1796. Natuurlijk wordt uw bezoek afgesloten met een kleine proeverij in het gezellige proeflokaal van het museum

 

16.30/17.00 uur Einde programma

Voor verdere informatie en/ of reserveringen kunt u contact opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Prijs € 45,00 p.p.
Periode gehele jaar
Duur 1 dag

Andere Arrangementen van: Stichting Promotie Schiedam

Op de website www.dagjeuitinregio.nl biedt Stichting Promotie Schiedam U het volgende arrangement aan: Proef Schiedam.
Lees verder >

Op de website www.dagjeuitinregio.nl biedt Stichting Promotie Schiedam U het volgende arrangement aan: Stadswandelingen.
Lees verder >

Op de website www.dagjeuitinregio.nl biedt Stichting Promotie Schiedam U het volgende arrangement aan: Lekker Schiedam gezien.
Lees verder >

Op de website www.dagjeuitinregio.nl biedt Stichting Promotie Schiedam U het volgende arrangement aan: Molens en Jenever.
Lees verder >